Solidaritet med polske post arbeidere - mot statlig undertrykkelse!

Søsterorganisasjonen vår, ZSP-IAA i Polen, oppfordrer til protester og aksjoner mot undertrykkelse av post arbeidere fra 26. februar til 4. mars 2018. Det foregår meget viktige kamper i denne bransjen i Polen og de trenger all den støtten de kan få!

 

Polske post arbeidere, både postbud og de som arbeider på postkontorene samt transport, har i en 2 års tid protestert aktivt mot de elendige forholdene de arbeider under, og det er sterk misnøye mot de største fagforeningene i Polen som har signert de dårlige avtalene.

Arbeiderne krevde en betydelig lønnsoppgang og andre rettferdige krav. De ble møtt av en kampanje startet av Postens ledelse og fagforeningsbyråkrater. I hele Polen ble arbeiderne fortalte at protestene var ulovlige, og de ble truet med disiplinære tiltak mv.

Medlemmer av ZSP-IAA har vært og er veldig aktive i disse aksjonene ved bidra til bedre koordinering og informasjonsflyt i hele Polen, samt å gå inn for grunnplansstyrte metoder i fagforeningsarbeidet.

Dette arbeidet ble umiddelbart angrepet av ledelsen i Posten og representanter for fagforeningen Solidaritet. Det ble startet en hysterisk desinformasjonskampanje ved at de kalte ZSP en «Sovjetisk paramilitær organisasjon». Og etter nasjonale protester i fjor ble post arbeiderne Klaudiusz, Rafal og Zbyszek oppsagt! Hensikten med denne kampanjen er klar: De vil ramme alle post arbeiderne ved å ta aktivistene!

Foruten dette, så har det også vært diverse forsøk å anklage ZSP medlemmet Jakub i Warszawa. Posten prøvde å anklage denne aktivisten for å stå bak en «blodig revolusjon». De lyktes ikke med dette, men de har ikke gitt seg- og nye anklager ventes fabrikkert.

 

Artikler på engelsk:

http://zsp.net.pl/postal-workers-protest-warsaw
 

zsp.net.pl/no-protest-allowed-post-office

http://zsp.net.pl/postal-workers-protest-all-over-poland

http://zsp.net.pl/solidarity-postal-workers-down-bosses
 

zsp.net.pl/post-office-workers-make-demands

http://zsp.net.pl/third-national-meeting-postal-workers-adopt-libertaria...

http://zsp.net.pl/%E2%80%9Esolidarity%E2%80%9D-screws-postal-workers-aga...

 

Polsk:

http://zsp.net.pl/kampanie/poczta-polska

 

E-post til ZSP:

is@zsp.net.pl

E-post til NSF

nsf_iaa@hotmail.com

 Skrevet av LS av NSF @ Fri, 16 Feb 2018 12:13:55 +0000