Aksjonsdag den 9. september: Solidaritet med Über-sjåfører i Indonesia!

Über er et selskap som tilbyr lave billettpriser til kundene. Sjåførene må betale en høy kommisjon til Über, dette fører til lave lønninger. Sjåfører over hele verden har protestert mot Ubers utnyttelse av sjåfører. I Indonesia har sjåfører organisert i KUMAN, sammen med kamerater fra PPAS, organisert protester og streik mot de dårlige arbeidsforholdene, og flere protester og streiker blir planlagt.

 

Den 19. august gikk hundrevis av sjåfører ut i streik. Noen få hundre møtte opp på Über-kontoret i Jakarta, mens sjåfører i noen andre byer slutta seg til ved å slå av sine mobilapper og ikke ta jobber. KUMAN sendte ei liste over krav om lønn og vilkår til Über og møtte selskapet, de tillot ikke fagforeningen å forhandle lovlig.. Blant kravene er høyere lønn og at Über ikke skal tvinge sjåførene å kjøre gratis som en del av Über-kampanjene. Den første turen du bestiller er gratis for kunden, og sjåførene får ikke lønn.


Mens Über-sjåførene sliter med å overleve på de elendige lønningene, har andre sjåfører over hele landet også blitt hardt rammet av Übers praksis, noe som gir lavere lønninger i hele bransjen. Tusenvis av sjåfører protesterte mot Über i 2016.


PPAS, en anarkosyndikalistisk organisasjon i Indonesia, sier at internasjonal solidaritet vil være velkommen. ASF, IAA`s australske seksjon, vil holde aksjoner flere steder i Australia den 9. september. IAA har tatt initiativet til at den 9. september blir en Internasjonal Solidaritetsdag i støtte til Über sjåførene i Indonesia!
 

Hvis du vil støtte sjåførene, kan du gjøre det ved å:
- Spre informasjon om Ubers praksis og KUMAN-protestene i Indonesia.
- organisere demonstrasjoner eller en annen type solidaritetsaksjoner mot Über.
- sende et brev eller e-post til Uber-kontorer (se nedenfor) som sier at du støtter arbeiderne og ikke vil bruke Über på grunn av utbyttinga av sjåfører.


Dara Khosrowshahi
administrerende direktør Über
1455 Market St 4th Fl
San Francisco, CA 94103

dara@uber.com


Allen Penn
Leder av Asia Operations Über
allen@uber.com

 

 

 Skrevet av LS av NSF @ Thu, 07 Sep 2017 16:48:27 +0000