Spania: Til kamp mot arrestasjoner etter kritisk Dukketeater stykke!

21. mars er verdens dukketeaterdag, og CNT-AIT Granada har sendt Internasjonalen vår –IAA- en appell og minner verden om situasjonen til kameratene deres Alfonso og Raul som kaller seg  ”Dukkeførere Nedenfra”. I begynnelsen av februar ble dukkeførerne fra Granada invitert til Madrids karnevalsfeiring for å presentere showet sitt, kalt ”Heksa  og Don Cristobal”. Under forestillingen ble de arrestert og kan bli dømt til så mye som 7 års fengsel.

Dukketeateret var en politisk kommentar til den økende statspraksisen i Spania som er å jakte på politisk opposisjonelle, innskrenke frihet og utøve maktmisbruk. Som en del av dette, angrep politiet en dame ved å plante en plakat i hennes leilighet som blir brukt som et påskudd for å anklage henne som terrorist. Dette var også bakgrunnen for at dukkeførerne ble arrestert og anklaget for å "glorifisere terrorisme" og "oppfordre til hat".

For alle som kjenner showet og dukkeførerne, er det klart at dette var et eksempel på kritisk teater. Det er et grovt eksempel på statlig inngrep mot ytringsfrihet og frihet ved å kriminalisere folk for deres politiske tenkning. Mye kan sies om showet, men en ting er klart: Dette var ikke noen glorifisering av terrorisme.

 

Det føyer seg inn i en klar utvikling: Overgrepene til staten har blitt trappet opp i Spania, deres nye lover har blitt introdusert, og vi ser økende tilfeller av politisk undertrykkelse.

 

Frihet for dukkeførerne!

Til kamp mot statlig knebling!

 

  Skrevet av LS av NSF @ Sun, 20 Mar 2016 17:22:55 +0000