1. mai 2022: Nei til krig! For en fri og kjempende fagbevegelse!

Det foregikk kamper og streiker for 8-timersdagen i USA i 1886, og 8 anarkister ble urettmessig beskyldt for å ha kastet en bombe på et massemøte. 4 av dem ble hengt i 1887 og en døde i fengsel. Haymarket Martyrene er senere blitt symbolet for 1. mai, og det er til minne om disse anarkistene vi demonstrerer på arbeiderklassens internasjonale kampdag!


Tariffoppgjøret 2022 og Dyrtida!

De norske tariffoppgjørene er veldig forutsigbare selv om det i år blir et spesielt tariffoppgjør med høye energi- og strømpriser og matpriser som i tillegg blir drevet veldig opp av krigen i Ukraina!


KRAS-IAA: INGEN KRIG!

Erklæring fra Seksjonen til Internasjonale Arbeider -Assosiasjon (IAA) i den russiske regionen


Om IAAs aksjonsuke mot ubetalte lønninger 2021

Når det dreier seg om ubetalte lønninger, så gjelder det som i andre saker i det faglige arbeidet at aksjonene må bli drevet av de det gjelder. Det er bare arbeidsfolk sjøl som vet hvor skoen trykker!


Internasjonale Arbeider Assosiasjon: Internasjonal uke mot ubetalte lønninger (11- 17. oktober)

Internasjonale Arbeider Assosiasjon (IAA) har organisert internasjonal uke i 2019 og 2020 mot problemet ubetalte lønninger og gjør det i år også fra 11-17 oktober. Gjennom denne uka vil fagforeningene i IAA informere om problemet og hva de gjør i praksis. Ubetalte lønninger er et globalt fenomen, og manglende betaling av lønn skjer over hele kloden.


Andri glemme-10 år siden den 22. juli!

Det er idag 10 år siden de forferdelig terrorangrepene i regjeringskvartalet og på Utøya. Vi vedlegger vår uttalelse fra dengang!


SOLIDARITETS APPELL-Militærpolitiet organiserer forfølgelser mot demonstranter i Colombia!

Militærpolitiet i Colombia jakter på demonstranter som i flere dager har protestert mot den foreslåtte skattereformen som ville ha gått veldig hardt ut over arbeiderklassen. Det er døde, skadde, arresterte, bortførte og kvinner som har blitt voldtatt!


Til Barrikadene!

Til Barrikadene på norsk (og spansk) av Ohnesorg:


1. mai 2021: For en fri og kjempende fagbevegelse!

Det foregikk kamper og streiker for 8-timersdagen i USA i 1886, og 8 anarkister ble urettmessig beskyldt for å ha kastet en bombe på et massemøte. 4 av dem ble hengt i 1887 og en døde i fengsel.


Om angrepet på Kongressen i USA

IAA Sekretariat i Spania har i forbindelse med gårsdagens hendelser i USA kommet med en uttalelse som sier at anti-terrortjensen i USA har retta seg mot genuin folkelig motstand og å overvåke og ta ned sider til anarkister og syndikalister, og ikke ekstreme høyre.